Besök på Kopparbergs Bryggeri

Vi träffade produktionschefen Fredrik Karlsson på Kopparbergs Bryggeri.

Bryggeriets storsäljare Kopparberg Cider är idag Sveriges mest sålda och exporterade cider. De gör världens mest sålda päroncider men även öl – där Sofiero, Zeunerts, Höga Kusten och Fagerhult tillhör storsäljarna.

Efter en pratstund hittade vi ett område vi eventuellt skulle kunna hjälpa dom med-Utbildning. Med mycket säsongsarbetare så är just utbildning något som tar mycket tid. Upplärning på förpackning är 4-8 veckor och för processoperatörer 10 veckor. För Bryggeriet skulle det vara av stor betydelse att kunna korta denna tid.

 

Simulera, en träningssimulator med processerna skulle kunna vara ett alternativ här. Bygga upp virtuella miljön för att snabbt te x kunna lära sig de vanligaste förekommande felen.