Amy lyfte AI.MEE på universitetets vårmingel

Artificiell intelligens var på allas läppar när Örebro universitet i onsdags arrangerade vårmingel för första gången. AI är ett av universitets fokusområden, förklarade rektor Johan Schnürer.

– Det är ett väldigt snabbt växande fält där Örebro universitet har en ledande position och vi vill möta vår omvärld med detta, säger Johan Schnürer.

Professor Amy Loutfi, som ansvarar för AI.MEE-projektet, höll en föreläsning där hon beskrev AI-utvecklingen ur ett historiskt perspektiv. Amy berättade också om hur viktiga samverkansprojekt som AI.MEE är – både för universitetet och för företag i regionen.

Efter föreläsningen fick gästerna mingla runt i lokalerna, där ett antal robotar och tekniska lösningar från AASS, Centrum för tillämpade autonoma sensorsystem, fanns utställda.

– Det är ett bra initiativ från universitetet att förena de olika samhällssektorerna på det här sättet, säger Rickard Simonsson, regiondirektör på Region Örebro län.

Universitetets vårmingel var det första i en ny satsning på en årlig mötesplats för kunskap och samtal, inramade av musik och smakupplevelser.

Fler bilder från vårminglet hittar du på Örebro universitets hemsida.